Du har även möjlighet att lägga till helpension; perfekt för dig som vill fokusera på fisket. Kontakta oss för ett prisförslag.

Campen är öppen från slutet av maj till 15:e oktober. Värt att notera är att öring är fridlyst i strömmande vatten tiden 15/9-31/12. Minimum mått Öring och röding 25 cm. Harr 30 cm.

Har ni inte egen utrustning eller kanske bara vill resa lätt så hyr vi ut både flugfiskeutrustning och spinfiskeutrustning. Ni kan även hyra vadarbyxor av oss. Bete, drag och flugor kan ni ta med själva eller köpa av oss på plats. I samband med utlämning av fiskeutrustningen betalas en deposition som återfås vid återlämning av hel utrustning.

Prislista


Antal personer3 dagar
(4 nätter)
5 dagar
(6 nätter)
2 personer4 576 Sek /pp5 780 Sek /pp
3 personer3 251 Sek /pp4 094 Sek /pp
4 personer2 529 Sek /pp3 251 Sek /pp


Paketet inkluderar:
Fiskeguide 1:a fiskedagen (kl 9-13)
Lunch 1:a fiskedagen
Boende på Camp Nordic Footprints
Fiskekort

Inte inkluderat:
Transport till/från Dalarna
Kläder och övrig personlig utrustning
Fiskeutrustning och vadarbyxor
Sängkläder
Städning

Tillval

  • Sängkläder och handduk - 95:- per person
  • Städning - 1000:- per grupp
  • Frukost - 50:- per person och dag
  • Lunchlåda och middag - 345:- per person och dag
  • Hyra flugfiskeutrustning (exkl flugor) - 400:- per person
  • Hyra vadarbyxor - 300:- per person
  • Hyra båt för 4 personer - 500:- per dag

Egen utrustning


Gädda: Spinnfiskespön ska klara av kastvikter på 35 gram. Lina minst 0.30 (en flätad lina ger bättre kontakt med betet och underlättar mothugg). Långa beteslås, gäddan biter annars av linan. Gällande flugfiske använder vi inte utrustning under klass 8 (gäddflugorna är tunga och ger stort luftmotstånd).

Abborre, harr, öring, röding: Här är urvalet väldigt stort, där inget är fel. Värt att pröva är "ultra lätt" utrustning (små, lätta, beten och otroligt smidiga spön). Fiskarna kan variera kraftigt i storlek. I samma vatten som det finns 3 hektos abborrar kan det finnas 2 kilos öringar. Det är därför svårt att rekommendera lindimension.

Vid spinnfiske använder vi inte linor under 0,25. Vid flugfiske använder vi inte dimensioner under 0,16. Tala med din lokala fiskebutik eller ring oss, för fler tips och råd.

Utbudet av fiskevatten i norra dalarna är oerhört stort. Det finns en myriad av bäckar, åar, älvar, tjänar och sjöar. Att räkna upp och beskriva alla skulle vara en livstids arbete. Däremot kan vi berätta om några av dem:

Fuluälven
Söder om Särna, invid Nordic Footprints.
En liten älv som ibland är lugnflytande och ibland strid. Tidvis ett bra öringsfiske och ofta ett bra harrfiske. På många ställen är älven lättvadad. Är man bara lite tålmodig hittar man snart ”harrhålan”.

Öjsjön
Söder om Särna, 2 km öster om Nordic Footprints.
En stor sjö som hyser fin gädda och abborre. Även sik simmar i sjön och har man lite tur kan man även få insjööring. Det finns många öar i Öjsjön som bildar många ståndplatser…

Ljörälven
Rinner från Norge, ca 16 km söder om Nordic Footprints.
Fint vatten för harr och öring. Här finns möjlighet att fiska på både svensk och norsk sida. Avgör själv i vilket land fisket är bäst.