Vill du lära dig den ädla konsten att flugfiska? Eller du kanske redan har flugfiskat ett tag men vill förbättra din teknik? Genom att gå en flugfiskekurs lär du dig snabbt grunderna i kastteknik och får de grundläggande kunskaperna kring utrustning, knutar, flugval och mycket mer. För dig som redan har flugfiskat ett tag kan du snabbt och enkelt förbättra din teknik och lära dig mer om flugfiskets utmaningar.

Våra kurser vänder sig till både nybörjare och erfarna fiskare som under en eller ett par dagar vill komma ut i naturen, lära sig mer om flugfiske, äta gott och bara ta det lugnt och njuta av fantastiskt fiske.

Vi tar emot grupper av alla storlekar och är ni ett företag eller en större grupp; kontakta oss så diskuterar vi fram en lämplig lösning. Till skillnad från många andra kurser har vi max 4 personer per grupp och instruktör. Det gör att vi kan garantera ett personlig service och mycket tid med instruktören.

Kurserna börjar varje dag under perioden 1:a juni t.o.m. 23:e augusti. Våra professionella instruktörer anpassar alltid kurserna efter deltagarna. Kursen börjar med incheckning efter klockan 12 den första dagen och därefter början kursen klockan 13.00.

Standardupplägg


Dag 1 - Vi börjar med att ni får lära er kasttekniken och även pröva på att fiska i strömmande vatten. Efter middagen får ni avnjuta en vedeldad bastu.

Efter frukost på dag 2 åker vi till en jättefin inplanterad sjö med kastbryggor. Där får ni träna på att kasta och förhoppningsvis tar ni upp ett par öringar. Efter lunch åker vi vidare för att fiska harr och öring. Vi avslutar omkring 16-tiden och packar ihop och gör oss klara för hemresa.

Ni har även möjligheten att komma kvällen innan så ni är utvilade innan kursen börjar. Många väljer att stanna kvar en dag eller två för att fiska på egen hand. Stannar ni en natt till ingår även vårt mycket uppskattade gryningsfiske med guide innan frukost.

Kommande avgångar

Se nedan för kurser som går närmast i tiden. För fler datum, besök vår onlinebokning eller kontakta oss.

Vill du köpa presentkort gör du det enklast här.

Datum Pris per person Platser kvar Boka
Presentkort 3995 kr Köp nu>

Priset inkluderar:
- Erfaren flugfiskeinstruktör
- Boende på Camp Nordic Footprints med helpension (del i dubbelrum)
- Fiskeutrustning och vadarbyxor
- Fiskekort
- Sänglinne och handukar
- Städning

Priset inkluderar inte:
- Transport till/från Nordic Footprints
- Kläder och övrig personlig utrustning

Tillval
Ankomst dagen innan kurs995 kr
Extra natt efter kursen ink gryningsfiske med guide1495 kr
Vegetarisk kost100 kr