Vill du lära dig den ädla konsten att flugfiska? Eller du kanske redan har flugfiskat ett tag men vill förbättra din teknik? Genom att gå en flugfiskekurs lär du dig snabbt grunderna i kastteknik och får de grundläggande kunskaperna kring utrustning, knutar, flugval och mycket mer. För dig som redan har flugfiskat ett tag kan du snabbt och enkelt förbättra din teknik och lära dig mer om flugfiskets utmaningar.

Våra kurser vänder sig till både nybörjare och erfarna fiskare som under en eller ett par dagar vill komma ut i naturen, lära sig mer om flugfiske, äta gott och bara ta det lugnt och njuta av fantastiskt fiske.

Vi tar emot grupper av alla storlekar och är ni ett företag eller en större grupp; kontakta oss så diskuterar vi fram en lämplig lösning. Till skillnad från många andra kurser har vi max 4 personer per grupp och instruktör. Det gör att vi kan garantera ett personlig service och mycket tid med instruktören.

Våra professionella instruktörer anpassar alltid kurserna efter deltagarna. Kursen börjar med incheckning efter klockan 12 den första dagen och därefter början kursen klockan 13.00.

Standardupplägg


Dag 1 – Steg för steg går vi igenom kasttekniken med olika övningar. Vi kommer även att fiska i strömmande vatten. Efter middagen är det fiske på egen hand.

Efter hotellfrukosten dag 2 åker vi till en skogstjärn och går igenom fiske i stilla vatten. Vi finslipar tekniken och förhoppningsvis tar ni upp ett par öringar. Efter lunch åker vi vidare för att fiska harr och öring. Vi avslutar omkring 16-tiden och packar ihop och gör oss klara för hemresa.

Kommande avgångar

Se nedan för kurser som går närmast i tiden. För fler datum, besök vår onlinebokning eller kontakta oss.

Vill du köpa presentkort gör du det enklast här.

Datum Pris per person Platser kvar Boka
Presentkort 4495 kr Köp nu>

Priset inkluderar:
- Erfaren flugfiskeinstruktör
- Boende på Orsa Hornberga Gård helpension (del i dubbelrum)
- Fiskeutrustning och vadarbyxor
- Fiskekort
- Sänglinne och handdukar
- Städning

Priset inkluderar inte:
- Transport till/från Nordic Footprints
- Kläder och övrig personlig utrustning

Tillval
Extra natt efter kursen ink gryningsfiske med guide2495 kr
Vegetarisk kost100 kr