FAQ

Vad är inkluderat i priset?
Det varierar mellan paketen. Se närmare under respektive paket vad som ingår.

Tar ni emot enstaka gäster eller bara grupper?
Vi specialiserar oss på mindre grupper men kan om ni vill arrangera en resa för en person. Kontakta oss för prisuppgifter. En del utav våra paket är öppna för enskilda personer som tillsammans bildar en grupp.

Vilken sorts mat serverar ni?
Vi använder i största möjliga grad lokalt producerade råvaror. I samband med bokning frågar vi även efter enskilda önskemål och allerigier för att se till att er vistelse blir så bra som möjligt.

Jag har särskilda önskemål kring maten.
Meddela oss i samband med bokning så kan vi tillsammans ta fram den bästa lösningen.

Hur betalar jag jag min resa med er?
I samband med bokning betalas 50% av totalsumman som en deposition. Efter att Nordic Footprints har mottagit betalningen får ni en bekräftelse på er bokning samt förslag på packlista, resedetaljer osv. samt en faktura på slutsumman, de resterande 50% av resans pris. Denna summa ska betalas senast vid ankomst.

Betalning sker genom insättning på Nordic Footprints bankgiro 5982-1900 eller med kort via den länk som finns på er faktura eller via "Min bokning".

Kan jag hyra eller köpa fiskeutrustning hos er?
Vi hyr ut flugfiske och spinnfiske utrustning. Vi hyr även ut vadarbyxor. Beten, drag och flugor kan man köpa utav oss eller ta med sig själv.

På campen har vi en liten butik där vi säljer fiskeutrustning, kläder, souvenirer och lite annat. Öppet när vi har gäster på campen.

Vilken sorts fiskeutrustning rekommenderar ni?
Gädda: Spinnfiskespön ska klara av kastvikter på 35 gram. Lina minst 0.30 (en flätad lina ger bättre kontakt med betet och underlättar mothugg). Långa beteslås, gäddan biter annars av linan. Gällande flugfiske använder vi inte utrustning under klass 8 (gäddflugorna är tunga och ger stort luftmotstånd).

Abborre, harr, öring, röding: Här är urvalet väldigt stort, där inget är fel. Värt att pröva är "ultra lätt" utrustning (små, lätta, beten och otroligt smidiga spön).

Fiskarna kan variera kraftigt i storlek. I samma vatten som det finns 3 hektos abborrar kan det finnas 2 kilos öringar. Det är därför svårt att rekommendera lindimension. Vid spinnfiske använder vi inte linor under 0,25. Vid flugfiske använder vi inte dimensioner under 0,16.

Tala med din lokala fiskebutik eller ring oss, för fler tips och råd.

Har ni ställt resegaranti?
Självklart har vi ställt statlig resegaranti. Läs gärna mera på kammarkollegiets hemsida.

Vad behöver jag för att kunna jaga med er?
För att kunna jaga med oss behöver ni: - jaktvapen - jägarexamen - vapenlicens

Vad behöver jag ta med mig?
I samband med din bekräfelse får du ett välkomstbrev men information om vad du behöver ta med dig.

Kan jag ta med mig egen hund?
Ja, meddela oss i förväg.

Garanterar ni en lyckad jakt?
Eftersom vi arbetar med vilda djur kan vi aldrig garantera att vi finner djuren. Men om ni lyssnar på guidens tips så ökar ni era chanser.

Vad är inkluderat i fällavgiften?
Nedan finner ni vad som ingår i fällavgiften. Vi efterbehandlar era troféer och ifall tid finns så får ni med dom i samband med avfärd annars så skickar vi dom till er.

Vildsvin: Betar Rådjur: Horn Småvilt: Tassar och svans Fågel: Hela fågeln, (obehandlad)

Om inget annat har avtalats så tillhör köttet och skinnet Nordic Footprints AB eller dess partners. Vid önskemål kan vi ordna andra former av troféer om avtalat i förväg.

Hur du bokar din upplevelse
1. Välj önskat paket och bestäm önskat datum. Kontakta oss för att bekräfta tillgänglighet för det datum som ni är intresserade utav. Vi bekräftar då tillgänglighet och reserverar bokningen i en vecka för att ge tid för betalning utav deposition. Du kan även boka direkt i vår Onlinebokning.

2. Betala depositionen. 20% utav den totala kostnaden (minst 3000 SEK) ska betalas inom en vecka efter reservationen. Då är bokningen definitiv och är er garanti att resan blir av.

3. Efter att depositionen är mottagen kommer vi skicka följande information: - En bekräftelse på er bokning - Information och detaljer över er bokning - En rekommenderad packningslista. - Faktura

4. Ordna med transport till och från hemmet Om ni har transfer inbokat så var vänligen att kontakta oss så att vi kan arrangera upphämtning.

5. Slutbetalning Slutbetalningen sker senast 30 dagar innan ankomst.

Avbeställning av resa
Vid avbeställning / ombokning 30 dagar innan resans startdatum återbetalas eventuella inbetalade pengar med avdrag för anmälningsavgiften på 20% av totalsumman (dock lägst 3000 kronor)

Vid avbeställning / ombokning senare än 30 dagar men tidigare än 14 dagar före resans startdatum betalar resenären 50% av resans pris (dock lägst 3000 kronor).

Vid avbeställning mindre än 14 dagar innan resans början betalar resenären fullt pris, dvs. ingen återbetalning är möjlig.

Avbeställningsskydd och försäkring
Varje resenär ombesörjer själv att teckna eventuellt avbeställningsskydd. Resenären är skyldig att ha en försäkring som ger ett fullgott reseskydd under resan. Nordic Footprints AB kan hjälpa till med att arrangera jaktförsäkring för jagande gäster.